TARİHÇE

07.12.2014 2009

TARİHÇE

SAV KÖYÜ / KASABASI İLKOKULU

Şimdiki Belediye Kademesinin yakınında takriben 1920 yılında Tamamı köylünün işbirliği ile okul yapılmış. (Sınıf yetersizliğinden dolayı ek olarak bir sınıf Dal boyu Camisi avlusunda bulunan odalardan birinde oluşturulmuş). Bu okul 1942 ye kadar hizmet vermiştir.

Şimdiki Belediye parkının bulunduğu mevkide 4 derslik okul yapılmış. 1950-1985 tarihleri arasında hizmet vermiştir.

Sınıf yetersizliğinden dolayı bir müddet komşu evlerin alt odaları da sınıf olarak kullanılmıştır.

Daha sonra şimdiki Sav İlköğretim Okulu avlusuna 1965 yılında 3 derslik 1. ek bina yapılmış bu ek binaya1986’da bir sınıf ilavesi yapılarak sınıf sayısı 4 şubeye çıkarılmıştır. Bu bina 1994’te açılan Sav İlköğretim Okulu binası olarak ta kullanılmış. 2001 yılında yıkılmıştır.

Şimdiki Sav ilköğretim Okulu avlusuna 2. ek okul binası 1968 yılında 5 derslik yapılmıştır. Bu bina Sav İlköğretim Okulu bünyesinde hizmetini sürdürmektedir.

SAV KASABASI ORTAOKULU

Şimdiki Belediyenin bulunduğu mevkide bulunan daha sonra yıkılmış olan binada 1975 -1982 tarihleri arasında açılmış, bu tarihten sonra Orta Okul Öğrencisi Eğitimini Isparta Merkez Orta Okulunda (Hilmi Dilmen İlköğretim Okulu) sürdürmüştür.

SAV KASABASI İLKÖĞRETİM OKULU:

Şimdiki Sav İlköğretim Okulu avlusunda bulunan 1. ve 2. ek binada Sav ilköğretim Okulu adıyla 1994-1995 Eğitim - Öğretim yılında İlköğretim Okulu olarak açıldı. Avlunun Doğu kısmındaki arazi satın alınarak, bu araziye (zemin + 3kat) 21 derslik bina yapıldı ve 24 Kasım 1999 tarihinde Sav İlköğretim Okulu bünyesine katıldı.

SAV İLKOKULU

Eylül 2012 tarihinden itibaren Sav İlkokulu olarak eğitim öğretime devam etmektedir